BGC test Capelse Horeca op toegankelijkheid

door | 19 aug 2016

AAN TAFEL !!

Hoe toegankelijk is dat leuke restaurant? Kun je prettig lunchen in de kantine? Mag je met je assistentiehond in het eetcafé of in die nieuwe cafetaria? En is de bediening er behulpzaam?

Zo begint de Handreiking voor de Week van Toegankelijkheid (3 tot 8 oktober 2016). Het is een handreiking met tips voor een toegankelijke horeca, van café tot restaurant, van kantine tot frietkraam. Het thema in de week is ‘Aan Tafel!’. Wat we willen bereiken, ook als BGC in Capelle aan den IJssel, is dat mensen met een beperking of chronische ziekte overal kunnen eten , drinken en elkaar ontmoeten. Zonder belemmeringen. In elke gelegenheid.

In de afgelopen tijd heeft de BGC informatie gevraagd en ingewonnen bij onze eigen horeca in Capelle. Het was voor sommige restaurants een ‘eyeopener’ in het kader van bewustzijn en aandacht voor de beperkte mens. Een aantal was al toegankelijk maar de puntjes op de i zetten, dat was zeker onze wens. In de krant ‘BGC-Nieuws’ leest u binnenkort hier meer over. Interesse in ‘BGC-Nieuws’? E-mail naar info@bgcapelle.nl.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer