AAN TAFEL !!

Hoe toegankelijk is dat leuke restaurant? Kun je prettig lunchen in de kantine? Mag je met je assistentiehond in het eetcafé of in die nieuwe cafetaria? En is de bediening er behulpzaam?

Zo begint de Handreiking voor de Week van Toegankelijkheid (3 tot 8 oktober 2016). Het is een handreiking met tips voor een toegankelijke horeca, van café tot restaurant, van kantine tot frietkraam. Het thema in de week is ‘Aan Tafel!’. Wat we willen bereiken, ook als BGC in Capelle aan den IJssel, is dat mensen met een beperking of chronische ziekte overal kunnen eten , drinken en elkaar ontmoeten. Zonder belemmeringen. In elke gelegenheid.

In de afgelopen tijd heeft de BGC informatie gevraagd en ingewonnen bij onze eigen horeca in Capelle. Het was voor sommige restaurants een ‘eyeopener’ in het kader van bewustzijn en aandacht voor de beperkte mens. Een aantal was al toegankelijk maar de puntjes op de i zetten, dat was zeker onze wens. In de krant ‘BGC-Nieuws’ leest u binnenkort hier meer over. Interesse in ‘BGC-Nieuws’? E-mail naar info@bgcapelle.nl.