Let Op: Nieuwe Metroverbinding naar Hoek van Holland

door | 6 mrt 2017

Met ingang van 1 april a.s stopt de NS met de treinverbinding naar Hoek van Holland. De RET gaat dit overnemen.

Metrolijn B van Nesselande wordt doorgetrokken naar Hoek van Holland.

Voor Capelle aan den IJssel betekent dat met de metrolijn C naar Schiedam Centrum en daar overstappen op metrolijn B naar Hoek van Holland.

  • Tot september zult u echter gebruik moeten maken van aanvullend busvervoer, ook vanuit Schiedam Centrum, omdat er uiteraard aanpassingen nodig zijn op het railnetwerk.

Er komen sneldiensten en stopdiensten  vanuit Schiedam Centrum.

Sneldiensten:

Schiedam Centrum naar Hoek van Holland en Hoek van Holland -Schiedam Centrum

Schiedam Centrum  naar Maassluis-West  en   Maassluis West – Schiedam Centrum

Schiedam Centrum na Vlaardingen- West en Vlaardingen West – Schiedam Centrum

Stopdiensten:

De bussen doen de volgende dorpen aan Maasdijk, Maassluis West, Maassluis, Vlaardingen West,  Vlaardingen Centrum ,Schiedam Centrum.

De verwachting is 70% van de reizigers te bedienen met de sneldienst en 30% met de stopdienst De dienstregeling zal aansluiten bij de vraag.

Op werkdagen van 06.00 tot 00.00 uur.                                                                                                                                            Op zaterdag van 07.00 uur en zondag en feestdagen vanaf 09.00 uur. Even vaak of vaker dan de trein ook in de spits. Meeste  haltes nabij de huidige NS stations.                                                                                                                                   Op drukke stranddagen en evenementen worden extra bussen ingezet, dit wordt goed in de gaten gehouden door de RET.

De  RET zet bussen in met een lage vloer incl. rolstoelplaats en uitschuifplank.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Voor reizigers  die wel zelfstandig  met de trein kunnen reizen, maar niet met de bus mee kunnen, zet de RET maatwerk in.

De bussen rijden door naar Hoek van Holland Strand.

De metro die in september gaat rijden stopt echter nog niet  bij Hoek van Holland strand, dat gebeurt pas in oktober 2018.

We houden u op de hoogte.

(Corrie Scheffer)

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer