Met ingang van 1 april a.s stopt de NS met de treinverbinding naar Hoek van Holland. De RET gaat dit overnemen.

Metrolijn B van Nesselande wordt doorgetrokken naar Hoek van Holland.

Voor Capelle aan den IJssel betekent dat met de metrolijn C naar Schiedam Centrum en daar overstappen op metrolijn B naar Hoek van Holland.

  • Tot september zult u echter gebruik moeten maken van aanvullend busvervoer, ook vanuit Schiedam Centrum, omdat er uiteraard aanpassingen nodig zijn op het railnetwerk.

Er komen sneldiensten en stopdiensten  vanuit Schiedam Centrum.

Sneldiensten:

Schiedam Centrum naar Hoek van Holland en Hoek van Holland -Schiedam Centrum

Schiedam Centrum  naar Maassluis-West  en   Maassluis West – Schiedam Centrum

Schiedam Centrum na Vlaardingen- West en Vlaardingen West – Schiedam Centrum

Stopdiensten:

De bussen doen de volgende dorpen aan Maasdijk, Maassluis West, Maassluis, Vlaardingen West,  Vlaardingen Centrum ,Schiedam Centrum.

De verwachting is 70% van de reizigers te bedienen met de sneldienst en 30% met de stopdienst De dienstregeling zal aansluiten bij de vraag.

Op werkdagen van 06.00 tot 00.00 uur.                                                                                                                                            Op zaterdag van 07.00 uur en zondag en feestdagen vanaf 09.00 uur. Even vaak of vaker dan de trein ook in de spits. Meeste  haltes nabij de huidige NS stations.                                                                                                                                   Op drukke stranddagen en evenementen worden extra bussen ingezet, dit wordt goed in de gaten gehouden door de RET.

De  RET zet bussen in met een lage vloer incl. rolstoelplaats en uitschuifplank.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Voor reizigers  die wel zelfstandig  met de trein kunnen reizen, maar niet met de bus mee kunnen, zet de RET maatwerk in.

De bussen rijden door naar Hoek van Holland Strand.

De metro die in september gaat rijden stopt echter nog niet  bij Hoek van Holland strand, dat gebeurt pas in oktober 2018.

We houden u op de hoogte.

(Corrie Scheffer)