Verbazing

door | 6 mrt 2017

In ben in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart (passagier en bestuurder). Deze kaart moet elke 5 jaar verlengd worden en na een afspraak ging ik maandagochtend 30 januari 2017 naar het gemeentehuis. Formulier invullen, pasfoto inleveren en € 57,- betalen en de zaak was geregeld.

De dag erna kreeg ik een brief in de brievenbus dat het in behandeling was genomen en dat het binnen 8 weken geregeld zou worden. Geen vuiltje aan de lucht dus. Maar helaas.

Aan het einde van de dag kreeg ik echter een telefoontje van een adviesbureau dat ik medisch gekeurd moest worden, zelfs al de volgende ochtend om 10.10 uur (!).

Ik dacht eerst dat het een grap was van iemand, maar het bleek heel serieus.

Dus woensdagmorgen ging ik naar de keuringsarts. Nu heb ik altijd mijn ontslagbrief uit het ziekenhuis bewaard en dat kwam nu goed van pas. Daar staan alle medische termen in en dat was voor de keuringsarts heel duidelijk. Opgemerkt nog dat ik sinds 2002 ook Reumatoïde artritus heb. En dat was helaas niet veranderd. (Ik ben niet bij “Jomanda” geweest).

Even was er nog de gedachte dat het om een vergunning ging maar men vertelde mij dat het echt een Wmo kwestie was en dat werd afgehandeld via het gemeentehuis.

Nu maar afwachten dus. Ik denk dat mijn dossier verjaard is, ik leef tenslotte ruim 37 jaar in een rolstoel, maar het is jammer van het geld (wat zo’n keuring altijd kost).

En mij? Mij kost het tijd en (onnodige) energie.

(Op persoonlijke titel) Corrie Scheffer, bestuurslid B.G.C.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer