In ben in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart (passagier en bestuurder). Deze kaart moet elke 5 jaar verlengd worden en na een afspraak ging ik maandagochtend 30 januari 2017 naar het gemeentehuis. Formulier invullen, pasfoto inleveren en € 57,- betalen en de zaak was geregeld.

De dag erna kreeg ik een brief in de brievenbus dat het in behandeling was genomen en dat het binnen 8 weken geregeld zou worden. Geen vuiltje aan de lucht dus. Maar helaas.

Aan het einde van de dag kreeg ik echter een telefoontje van een adviesbureau dat ik medisch gekeurd moest worden, zelfs al de volgende ochtend om 10.10 uur (!).

Ik dacht eerst dat het een grap was van iemand, maar het bleek heel serieus.

Dus woensdagmorgen ging ik naar de keuringsarts. Nu heb ik altijd mijn ontslagbrief uit het ziekenhuis bewaard en dat kwam nu goed van pas. Daar staan alle medische termen in en dat was voor de keuringsarts heel duidelijk. Opgemerkt nog dat ik sinds 2002 ook Reumatoïde artritus heb. En dat was helaas niet veranderd. (Ik ben niet bij “Jomanda” geweest).

Even was er nog de gedachte dat het om een vergunning ging maar men vertelde mij dat het echt een Wmo kwestie was en dat werd afgehandeld via het gemeentehuis.

Nu maar afwachten dus. Ik denk dat mijn dossier verjaard is, ik leef tenslotte ruim 37 jaar in een rolstoel, maar het is jammer van het geld (wat zo’n keuring altijd kost).

En mij? Mij kost het tijd en (onnodige) energie.

(Op persoonlijke titel) Corrie Scheffer, bestuurslid B.G.C.