De oversteek. Hoe makkelijk is de oplossing.

door | 15 mei 2017

De oversteek. Hoe makkelijk is de oplossing.

De Belangengroep heeft haar kantoor aan het Hollandsch Diep 63, vlakbij de ingang van het metrostation De Terp. Tegenover hiervan is een kruismarkering op het trottoir aangebracht samen met een aanduidingsbord dat parkeren voor fietsen hier niet is toegestaan, dan wel niet is gewenst. Dit vanwege doorgangbelemmeringen voor o.a. mensen met rollators of rolstoelers.

Als vaste administratieve BGC-medewerkster kijk ik op deze situatie. Ik ergerde me al een hele tijd wanneer er weer fietsen geplaatst waren op deze kruismarkering terwijl er genoeg fietsstallingsruimte is, direct bij het metrostation De Terp. De BGC heeft begin 2017 contact met de afdeling Handhaving en Vergunningen van de gemeente opgenomen, met het verzoek om een deel van de fietsbeugels te verwijderen en op die ontstane lege plek bijvoorbeeld een groenvoorziening aan te brengen. Kort na ons verzoek werd door de afdeling Handhaving en Vergunningen dit toegekend.

Op 1 maart jl. was plotseling een stratenmaker de stoep naast de beruchte fietsbeugels aan het bewerken. Een opstaande rand, verbreed en vol met aarde werd in de ontstane bak gestort. Twee dagen later zijn er zelfs struikjes in de bak geplaatst. Een relatief makkelijke oplossing en ik kan tot nu toe zeggen dat het werkt. Geen fietsen naast de versmalde kruismarkering meer waardoor de doorrijruimte voor rolstoelers een feit is geworden.

BGC/Ingrid Bouman

Ander nieuws

Openbaar toilet weer beschikbaar op Amnestyplein

Naar aanleiding van een eerdere e-mail (op 6 mei), die de gemeente stuurde naar de BGC, willen wij mededelen dat er vanaf 21 september 2021 weer gebruik gemaakt kan worden van het openbaar toilet. Door de verbouwing van het Stadsplein en RET Metrostation Capelle –...

Lees meer

Week tegen de eenzaamheid (vanaf 30 september)

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte band met anderen. Of je hebt minder contacten met andere mensen dan je wenst. Dat kan komen doordat sociale contacten wegvallen door veranderingen in je leven of omgeving. Of doordat je onzeker bent of te...

Lees meer

Het AD wordt zeer slecht bezorgd. En nu?

Volgens een bericht van het Algemeen Dagblad (AD) wordt met name in de Capelse wijk Schollevaar de krant slecht, te laat of helemaal niet bezorgd. (mededeling Carmen Vriesema, manager klantenservice: reden tijdelijk tekort aan bezorgers). Dit betekent voor een ieder...

Lees meer

QR-codes? Weet wat u scant !

De ‘snelle antwoorden’ vindt u via de QR-codes. QR staat voor ‘Quick Response’ oftewel: u wordt direct (door)verbonden met een website of naar een toepassing (een app) die zo’n QR-code heeft. De streepjes en de blokjes in zo’n code zijn voor een leek niet te lezen,...

Lees meer

Lift bibliotheek Stadsplein veiliger

De interne lift van de bibliotheek aan het Stadsplein werd in 2017-2018 door een schouw van de BGC als zeer onveilig beoordeeld. Gesprekken met het bestuur van de bieb en latere meldingen naar de gemeente leverde een behoorlijke vertraging op in de verbetering van...

Lees meer

Toegankelijkheid: BGC adviseerde de gemeente

De Lepelaarsingel in Capelle aan den IJssel. Deze straat is gerenoveerd. De Lepelaarsingel is haaks op de Rivierweg en gelegen aan de andere kant van de Lijstersingel (naast het gemeentehuis). Uiteraard adviseerde de BGC vooraf de gemeente. Dat is eigenlijk standaard...

Lees meer

Nieuwe invalidenparkeerplaatsen bij het gemeentehuis

Nieuwe parkeerplaatsen invaliden algemeen bij het gemeentehuis. Nu de Rivierweg (en het Centrumgebied) weer meer en meer toegankelijk worden, is duidelijk zichtbaar dat er ook gedacht is aan het parkeren voor invaliden: er zijn mooie en brede parkeerplaatsen...

Lees meer