(foto’s Frits Hazelebach)

“Op mijn vele trektochten door de ruige natuur van ScandinaviĆ« word ik regelmatig aangenaam verrast door de voorzieningen voor gehandicapten welke in deze landen aanwezig zijn. Zo ook dit jaar.

Tijdens mijn verblijf in Noorwegen bracht ik een bezoek aan een van de vele natuurmonumenten. Hiervoor moest ik van de geijkte doorgaande verkeersroute af. Op de parkeerplaats waar ik mijn auto moest achterlaten voor de voettocht naar mijn bestemming stond een eenvoudige maar goede toiletvoorziening voor onze gehandicapte medemens. Ook de toegang naar dit toilet is goed aangelegd en bereikbaar via een geƫgaliseerde omgeving.

Naar mijn mening is dit een prima voorbeeld voor Nederland waar ik dit nog niet ben tegen gekomen in de Nederlandse natuur en/of parken”.

Capelle aan den IJssel/Frits Hazelebach, vrijwilliger B.G.C.