Schollevaar: een nieuw Pier Panderplein. Ook voor rolstoelers?

door | 13 okt 2017

Zo luidde de begintekst van het vernieuwingsplan voor het plein achter de Picassopassage (winkelcentrum De Scholver):

“Het Pier Panderplein is toe aan een opknapbeurt. Samen met bewoners en belanghebbenden is een ontwerp gemaakt dat het plein transformeert tot een aantrekkelijk groen plein. Een plein met huiskamersfeer dat Winkelcentrum De Scholver in Capelle tot een uitnodigend winkelgebied maakt. Met een hoekige vormentaal die aansluit bij de oorspronkelijke uitstraling van het Pier Panderplein wordt een plein gecreëerd dat aansluit op de wensen van de buurt.”

Naschrift BGC:

Zoals met veel plannen het geval is waar o.a. de gemeente Capelle aan den IJssel mee te maken krijgt, is de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Dus die mensen die zelfstandig nog kunnen rijden in een scootmobiel of met een rollator. Maar er zijn ook mensen met een visuele beperking die meer moeten letten op kleurschakeringen of zelfs met de kleuren zelf. Zou met die wensen-van-mensen rekening gehouden worden? En zo ja, waar blijkt dit uit?

Omdat wij als BGC in een vroeg stadium vaak gevraagd worden advies uit te brengen op dit soort zaken, viel het ons op tijdens een bezoek van ons bij de Wijkvergadering (WOP) van Schollevaar, dat dit niet of nauwelijks aan de orde kwam. Daarom maar de gemeente om inlichtingen gevraagd (en gekregen). We hopen en verwachten dat het plein weer een mooie veilige uitstraling krijgt voor een ieder die in dit buitengebied wilt verblijven: of op een bankje of in een scootmobiel. We hopen dat aan de wensen van de bewoners tegemoet wordt gekomen.

Ander nieuws

Openbaar toilet weer beschikbaar op Amnestyplein

Naar aanleiding van een eerdere e-mail (op 6 mei), die de gemeente stuurde naar de BGC, willen wij mededelen dat er vanaf 21 september 2021 weer gebruik gemaakt kan worden van het openbaar toilet. Door de verbouwing van het Stadsplein en RET Metrostation Capelle –...

Lees meer

Week tegen de eenzaamheid (vanaf 30 september)

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte band met anderen. Of je hebt minder contacten met andere mensen dan je wenst. Dat kan komen doordat sociale contacten wegvallen door veranderingen in je leven of omgeving. Of doordat je onzeker bent of te...

Lees meer

Het AD wordt zeer slecht bezorgd. En nu?

Volgens een bericht van het Algemeen Dagblad (AD) wordt met name in de Capelse wijk Schollevaar de krant slecht, te laat of helemaal niet bezorgd. (mededeling Carmen Vriesema, manager klantenservice: reden tijdelijk tekort aan bezorgers). Dit betekent voor een ieder...

Lees meer

QR-codes? Weet wat u scant !

De ‘snelle antwoorden’ vindt u via de QR-codes. QR staat voor ‘Quick Response’ oftewel: u wordt direct (door)verbonden met een website of naar een toepassing (een app) die zo’n QR-code heeft. De streepjes en de blokjes in zo’n code zijn voor een leek niet te lezen,...

Lees meer

Lift bibliotheek Stadsplein veiliger

De interne lift van de bibliotheek aan het Stadsplein werd in 2017-2018 door een schouw van de BGC als zeer onveilig beoordeeld. Gesprekken met het bestuur van de bieb en latere meldingen naar de gemeente leverde een behoorlijke vertraging op in de verbetering van...

Lees meer

Toegankelijkheid: BGC adviseerde de gemeente

De Lepelaarsingel in Capelle aan den IJssel. Deze straat is gerenoveerd. De Lepelaarsingel is haaks op de Rivierweg en gelegen aan de andere kant van de Lijstersingel (naast het gemeentehuis). Uiteraard adviseerde de BGC vooraf de gemeente. Dat is eigenlijk standaard...

Lees meer

Nieuwe invalidenparkeerplaatsen bij het gemeentehuis

Nieuwe parkeerplaatsen invaliden algemeen bij het gemeentehuis. Nu de Rivierweg (en het Centrumgebied) weer meer en meer toegankelijk worden, is duidelijk zichtbaar dat er ook gedacht is aan het parkeren voor invaliden: er zijn mooie en brede parkeerplaatsen...

Lees meer