De Belangengroep Gehandicapten Capelle aan den IJssel (B.G.C.) ijverde voor de terugkeer van veilige zebrapaden n.a.v. een melding van wijkbewoonster Barbara Trimbos, die dagelijks in haar rolstoel en samen met haar hulphond Djack de Slotlaan oversteekt. De B.G.C. sprak in tijdens een gemeenteraadsvergadering waar ook wethouder Meuldijk bij aanwezig was. We lazen nu op het Facebook account van CDA-raadslid Regina Efila onderstaand bericht:

Zebrapaden Slotlaan komen terug

Twee voetgangersoversteekplaatsen op de Slotlaan worden door de gemeente Capelle aan den IJssel in ere hersteld. De zebrapaden waren conform de ‘visie voetgangersoversteekplaatsen’ weggehaald, maar komen verhoogd terug om onduidelijkheid bij voetgangers en automobilisten te voorkomen en de verkeerssituatie zo veilig mogelijk te maken. Op korte termijn wordt gestart met de aanpassingen aan de Slotlaan.

Wethouder Jean Paul Meuldijk (Stadsbeheer): “De zebrapaden lagen er al sinds jaar en dag. Deze zijn aangepast tot oversteekplaatsen met kanalisatiestrepen. Dit zorgde voor enige verwarring en vragen bij Capellenaren. Omdat veiligheid essentieel is hebben we besloten de oude bekende zebrapaden in ere te herstellen en te verhogen.”

Het gaat om de oversteek ter hoogte van de Rubenssingel, nabij de P.C. Boutenssingel en om de oversteek ter hoogte van De Genestetstraat – Paulus Potterlaan, waar nu de kanalisatiestrepen aangebracht zijn. De direct betrokkenen worden per brief of e-mail geïnformeerd.