De BGC sprak de raadsleden toe i.v.m. nieuwbouw appartementen Onacklaan

door | 17 sep 2018

In verband met de nieuwbouw van 48 appartementen aan de Onacklaan/Barckalaan (Fascinatio) heeft de BGC ingesproken bij de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer op maandagavond 17 september 2018, aanvang 20.00 uur (Kanaalweg). Het heien van deze nieuwbouw was al begonnen en is thans (24/9/2018) afgerond. Deze nieuwbouwappartementen zijn niet aanpasbaar ontworpen en worden dus ook niet aanpasbaar gebouwd. Daardoor zijn de woningen later niet toegankelijk te maken voor mensen die er willen gaan wonen, maar nu al gehandicapt zijn maar ook voor mensen die daar gaan wonen maar nadien invalide worden. Met als gevolg dat zij noodgedwongen door hun invaliditeit de woning moeten verlaten. Wettelijk is de gemeente verplicht te laten bouwen op grond van het Verdrag van de Verenigde Naties (door Nederland geratificeerd en wetgeving geworden) en op grond van de eigen (door de gemeenteraad aangenomen) Nota Aanpasbaar Bouwen. De BGC adviseerde (in een vroeg stadium) de gemeente al negatief over de inrichting van deze appartementen. Wethouder Van Sluis zegde in de raadscommissie toe nader in gesprek te komen met de BGC over deze en toekomstige materie. Enkele politieke partijen deelden de mening van de BGC.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer