Al jaren is men binnen de gemeente Capelle aan den IJssel bezig geweest aan de Nota Aanpasbaar Bouwen. In 2014 werd deze eindelijk door de gemeenteraad aangenomen. Maar, zoals vele dingen, komt het aan op uitvoeren en controleren. De BGC adviseert op elke omgevings- of bouwvergunning die de gemeente ons toestuurt. Een aantal keren is gebleken dat geen gevolg word gegeven aan de uitvoering van deze Nota. Zelfs architectenbureaus en projectontwikkelaars hebben de gemeente Capelle aan den IJssel er op gewezen dat deze Nota Aanpasbaar Bouwen zelfs NIET te vinden is op de eigen website van de gemeente. De BGC heeft zelfs gebruik gemaakt van het spreekrecht bij de raadscommissie SOB om hen te wijzen op deze misser. Inmiddels worden woningen gebouwd zonder het besef (en de verplichting) dat gezonde mensen, die later een handicap (kunnen) krijgen, deze woning weer moeten verlaten, omdat de woning niet aangepast kan worden naar hun beperking. Sterker, als je al gehandicapt bent, dan kán je gewoon niet naar dergelijke woningen verhuizen! Zie het voorbeeld van de 48 appartementen aan de Onack-/Barckalaan in de wijk Fascinatio (foto Sjors Los). Ons dringend advies: Raadsleden DOE er wat aan!