LET OP! In de papieren editie BGC-Nieuws/November 2018 staat als hoofdartikel een inhoudelijk andere tekst (*). Dit moet zijn:

“De BGC is langs geweest op één van de plekken waar ‘affiniteit met kinderen’ optimaal aanwezig is: de Pallieterburght in Capelle aan den IJssel (Kerklaan 460, achter het ING-bankkantoor).

Toen in november 2017 het Sophiakinderziekenhuis zich terugtrok uit de Pallieterburght werd ook de zorg en het welzijn voor zieke kinderen uitgebreid. Naast de verpleegkundige kinderdagopvang voor ernstig en/of chronisch zieke kinderen, wordt nu ook 24-uurszorg geleverd.

 

Buiten spelen

Voor kinderen in het algemeen is spelen, binnen en buiten, het grootste plezier in hun prille leven. Nou en dat is bij Pallieterburght grandioos geregeld: er ligt een zeer fraaie afgesloten speeltuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, ondanks hun beperkingen. Er is intensieve begeleiding van professionele kinderverpleegkundigen, van pedagogische medewerkers en van zorgassistenten. Maar ook met ondersteuning van vrijwilligers. Je ziet geen enkel uniform, alleen maar zorgzame volwassenen in normale kleding.

In de afdeling kinderzorghuis zijn zes plaatsen beschikbaar voor zieke kinderen. Met nadruk wordt aangegeven dat er geen sprake is van ‘bedden’, omdat het geen ziekenhuis is. Dat aantal van zes lijkt weinig maar dat is op dit moment voldoende. Niettemin is er een grote behoefte aan vrijwilligers (minimaal 18 jaar oud, Nederlands sprekend en, natuurlijk, empatisch  vermogens met kinderen).

Pallieterburght is een onderdeel van de landelijke stichting Enver, met circa 1700 medewerkers en enkele tientallen vrijwilligers. Wilt u meer informatie? Kijk op www.pallieterburght.nl of vraag vrijblijvend een afspraak via telefoon: 010-4503562.

Voor vrijwilligerswerk kunt u zich aanmelden en direct bellen naar: 06 – 3088 9325 (coördinator Marieke Romeyn).

(Tekst/foto: Sjors Los/Ingrid Bouman).”

(*) Met excuses aan Pallieterburght/Marieke Romeyn voor het niet correcte artikel in BGC-Nieuws/November 2018.