‘Waar een ziek kind gewoon kind mag zijn’: Pallieterburght in Capelle (LET OP! In de papieren editie BGC-Nieuws/November 2018 staat als hoofdartikel een inhoudelijk andere tekst)

door | 9 nov 2018

LET OP! In de papieren editie BGC-Nieuws/November 2018 staat als hoofdartikel een inhoudelijk andere tekst (*). Dit moet zijn:

“De BGC is langs geweest op één van de plekken waar ‘affiniteit met kinderen’ optimaal aanwezig is: de Pallieterburght in Capelle aan den IJssel (Kerklaan 460, achter het ING-bankkantoor).

Toen in november 2017 het Sophiakinderziekenhuis zich terugtrok uit de Pallieterburght werd ook de zorg en het welzijn voor zieke kinderen uitgebreid. Naast de verpleegkundige kinderdagopvang voor ernstig en/of chronisch zieke kinderen, wordt nu ook 24-uurszorg geleverd.

 

Buiten spelen

Voor kinderen in het algemeen is spelen, binnen en buiten, het grootste plezier in hun prille leven. Nou en dat is bij Pallieterburght grandioos geregeld: er ligt een zeer fraaie afgesloten speeltuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, ondanks hun beperkingen. Er is intensieve begeleiding van professionele kinderverpleegkundigen, van pedagogische medewerkers en van zorgassistenten. Maar ook met ondersteuning van vrijwilligers. Je ziet geen enkel uniform, alleen maar zorgzame volwassenen in normale kleding.

In de afdeling kinderzorghuis zijn zes plaatsen beschikbaar voor zieke kinderen. Met nadruk wordt aangegeven dat er geen sprake is van ‘bedden’, omdat het geen ziekenhuis is. Dat aantal van zes lijkt weinig maar dat is op dit moment voldoende. Niettemin is er een grote behoefte aan vrijwilligers (minimaal 18 jaar oud, Nederlands sprekend en, natuurlijk, empatisch  vermogens met kinderen).

Pallieterburght is een onderdeel van de landelijke stichting Enver, met circa 1700 medewerkers en enkele tientallen vrijwilligers. Wilt u meer informatie? Kijk op www.pallieterburght.nl of vraag vrijblijvend een afspraak via telefoon: 010-4503562.

Voor vrijwilligerswerk kunt u zich aanmelden en direct bellen naar: 06 – 3088 9325 (coördinator Marieke Romeyn).

(Tekst/foto: Sjors Los/Ingrid Bouman).”

(*) Met excuses aan Pallieterburght/Marieke Romeyn voor het niet correcte artikel in BGC-Nieuws/November 2018.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer