In de wijk ‘s-Gravenland, specifiek in de Schubertstraat, is er een fiets-/voetgangerstunnel dat deze wijk, maar ook alle passanten vanuit de Krimpenerwaard, verbindt met het Van Rijckevorselplein (Metro Capelsebrug). Duizenden mensen passeren per dag deze tunnel. Het is een ‘levensader’ voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, of ouderen die naar de Metro gaan of die er vandaan komen. Plotseling staan er aanwijzingsborden dat de tunnel voor werkzaamheden één maand dicht gaat! Blijkens ingewonnen informatie moet men de alternatieve route kiezen (en volgen) via de Rotterdamse wijk Kralingseveer en dan de zeer drukke Abram van Rijckevorselweg (bij de verkeerslichten) oversteken om dan via de Capelse wijk Fascinatio naar de Metro Capelseburg te gaan. Onder de noemer ZOEK HET MAAR UIT. Want dat kan je toch wel stellen. De BGC heeft het inmiddels direct aangekaart bij de gemeente. Waarom is er geen shuttlebusverbinding gemaakt via de Van Beethovenlaan?