Fiets-/voetgangerstunnel onder AvR één maand afgesloten. En nu?

door | 14 jul 2019

In de wijk ‘s-Gravenland, specifiek in de Schubertstraat, is er een fiets-/voetgangerstunnel dat deze wijk, maar ook alle passanten vanuit de Krimpenerwaard, verbindt met het Van Rijckevorselplein (Metro Capelsebrug). Duizenden mensen passeren per dag deze tunnel. Het is een ‘levensader’ voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, of ouderen die naar de Metro gaan of die er vandaan komen. Plotseling staan er aanwijzingsborden dat de tunnel voor werkzaamheden één maand dicht gaat! Blijkens ingewonnen informatie moet men de alternatieve route kiezen (en volgen) via de Rotterdamse wijk Kralingseveer en dan de zeer drukke Abram van Rijckevorselweg (bij de verkeerslichten) oversteken om dan via de Capelse wijk Fascinatio naar de Metro Capelseburg te gaan. Onder de noemer ZOEK HET MAAR UIT. Want dat kan je toch wel stellen. De BGC heeft het inmiddels direct aangekaart bij de gemeente. Waarom is er geen shuttlebusverbinding gemaakt via de Van Beethovenlaan?

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer