Sinterklaasfeest in Bungelland

door | 8 okt 2019

Persbericht van stichting Pallieter:

Sinterklaasfeest in Bungelland

speciaal voor doelgroep van Stichting Pallieter

Maandag 18 november zijn gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch ziek kind of kind met een beperking welkom tijdens het Sinterklaasfeest in Bungelland. De organisatie ligt in handen van Bungelland en Stichting Pallieter.

Stichting Pallieter en Bungelland hebben hun handen ineen geslagen na het grandioze  succes van de Capelse Familie Verwendag van 31 augustus jl. in het Isala theater. Bungelland is het leukste overdekte speelparadijs van Rotterdam en omstreken en bevindt zich vlakbij Alexandrium. Kinderen kunnen hier klauteren, springen, glijden en nog veel meer! Voor meer informatie zie www.bungelland.nl.

Naast het bezoek van de Sint met zijn Pieten zullen er die dag ook nog een aantal extra activiteiten zijn zoals je laten schminken, een glittertattoo laten zetten en je eigen tekening laten maken door één van de tekenaars van Stichting Tekenen voor Kinderen. Ook Bungel, de mascotte van Bungelland, is van de partij.

Bungelland is maandag 18 november van 9.00 uur tot 20.00 uur exclusief open voor gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch ziek kind of kind met een beperking. Ook (zorg)organisaties met deze kinderen zijn van harte welkom.

Gratis met (verplichte) aanmelding
Voor de gezinnen / (zorg)organisaties en hun kinderen zijn de toegang en deelname gratis. Er is plaats voor maximaal 600 personen: zieke of gehandicapte kinderen met hun ouders, broertjes, zusjes en/of begeleider(s). Beleef dit avontuur met ons mee! Voor meer informatie: https://pallieterhelpt.nl/. Inschrijven is verplicht en is mogelijk via https://pallieterhelpt.nl/sinterklaasfeest. Schrijf je zo snel mogelijk in want VOL = VOL.

Ander nieuws

Openbaar toilet weer beschikbaar op Amnestyplein

Naar aanleiding van een eerdere e-mail (op 6 mei), die de gemeente stuurde naar de BGC, willen wij mededelen dat er vanaf 21 september 2021 weer gebruik gemaakt kan worden van het openbaar toilet. Door de verbouwing van het Stadsplein en RET Metrostation Capelle –...

Lees meer

Week tegen de eenzaamheid (vanaf 30 september)

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte band met anderen. Of je hebt minder contacten met andere mensen dan je wenst. Dat kan komen doordat sociale contacten wegvallen door veranderingen in je leven of omgeving. Of doordat je onzeker bent of te...

Lees meer

Het AD wordt zeer slecht bezorgd. En nu?

Volgens een bericht van het Algemeen Dagblad (AD) wordt met name in de Capelse wijk Schollevaar de krant slecht, te laat of helemaal niet bezorgd. (mededeling Carmen Vriesema, manager klantenservice: reden tijdelijk tekort aan bezorgers). Dit betekent voor een ieder...

Lees meer

QR-codes? Weet wat u scant !

De ‘snelle antwoorden’ vindt u via de QR-codes. QR staat voor ‘Quick Response’ oftewel: u wordt direct (door)verbonden met een website of naar een toepassing (een app) die zo’n QR-code heeft. De streepjes en de blokjes in zo’n code zijn voor een leek niet te lezen,...

Lees meer

Lift bibliotheek Stadsplein veiliger

De interne lift van de bibliotheek aan het Stadsplein werd in 2017-2018 door een schouw van de BGC als zeer onveilig beoordeeld. Gesprekken met het bestuur van de bieb en latere meldingen naar de gemeente leverde een behoorlijke vertraging op in de verbetering van...

Lees meer

Toegankelijkheid: BGC adviseerde de gemeente

De Lepelaarsingel in Capelle aan den IJssel. Deze straat is gerenoveerd. De Lepelaarsingel is haaks op de Rivierweg en gelegen aan de andere kant van de Lijstersingel (naast het gemeentehuis). Uiteraard adviseerde de BGC vooraf de gemeente. Dat is eigenlijk standaard...

Lees meer

Nieuwe invalidenparkeerplaatsen bij het gemeentehuis

Nieuwe parkeerplaatsen invaliden algemeen bij het gemeentehuis. Nu de Rivierweg (en het Centrumgebied) weer meer en meer toegankelijk worden, is duidelijk zichtbaar dat er ook gedacht is aan het parkeren voor invaliden: er zijn mooie en brede parkeerplaatsen...

Lees meer