30 maart: Denk & Doe mee!-café

door | 6 mrt 2020

Op 30 maart aanstaande wordt er opnieuw een Denk & Doe mee!-café georganiseerd, dit keer in het vernieuwde gemeentehuis. Het café is geopend vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. Naar verwachting zal het café om 21.30 uur sluiten.

Tijdens het Denk & Doe mee!-café passeren verschillende initiatieven de revue die de afgelopen periode succesvol zijn afgerond. Verschillende initiatiefnemers delen hun ervaringen met het organiseren van een activiteit. Valkuilen, tips en succesfactoren, alles komt aan bod. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen aan de initiatiefnemers te stellen en in gesprek te gaan met medewerkers van het Denk & Doe mee!-fonds. Het café is ideaal voor Capellenaren en Capelse organisaties en bedrijven die een maatschappelijk initiatief willen starten en daarbij hulp kunnen gebruiken.

Denk & Doe mee!-fonds
Met het Denk & Doe mee!-fonds ondersteunt de gemeente initiatieven van inwoners van Capelle, organisaties en ondernemers. In de stad zijn er volop goede ideeën. Overal in Capelle ontstaan maatschappelijke initiatieven om de stad nog beter, mooier en leefbaarder te maken. De gemeente wil deze initiatieven waar nodig ondersteunen. Daarom is het Denk & Doe mee!-fonds opgericht. Het fonds kan ondersteunen met een financiële bijdrage, maar ook andere vormen van ondersteuning zijn mogelijk.

Vragen? Mail naar denkendoemeefonds@capelleaandenijssel.nl

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer