De BGC geeft het ZORG/VERPLEGEND PERSONEEL EEN DIKKE PLUIM!!…

door | 23 mrt 2020

(Natuurlijk begrijpt u dat het kantoor van de BGC nu gesloten is in verband met het Coronavirus).

..en we zouden ieder zorg/verplegend personeelslid binnen Capelle aan den IJssel wel fysiek een bloemetje en een hele dikke knuffel willen geven. Alleen doen we het zo maar: op onze website. Het is echt gemeend! Maar ook wij moeten binnen blijven en/of zo weinig mogelijk naar buiten.

Ons kantoor is mondjesmaat ‘bezet’ waardoor e-mails soms langere tijd onbeantwoord blijven. Het bestuur vraagt daarom uw begrip. De gebruikelijke tweemaandelijkse krant, het BGC-Nieuws, zal tot nader order niet verschijnen. Voor echt dringende zaken kunt u het bestuur bereiken op het e-mailadres van de voorzitter: SjorsLos@gmail.com. Houd u a.u.b. rekening met enige vertraging qua beantwoording.

Sterkte allen en zeker voor de mensen die in hun gezin en in de familie om moeten gaan met beperkingen dan wel met intens verdriet, om welke reden ook. En nogmaals: een dikke PLUIM voor onze Capelse zorgverleners en verpleegkundigen!

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer