Langzaam aan kunnen we weer… Download de app Ongehinderd!

door | 15 jun 2020

We mogen langzaamaan weer op pad! Lekker een hapje eten buiten de deur, een drankje op het terras of plan jij alvast een weekendje weg? Wij blijven uiteraard nog voorzichtig, maar in deze nieuwsbrief delen we weer een aantal tips om eropuit te gaan. Daarnaast zijn we gelukkig ook weer druk aan het toetsen. En we zijn op zoek naar meer toegankelijke locaties en daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Het in kaart brengen van de toegankelijkheid van locaties ging de laatste maanden voor onze keurmeesters ook net wat anders dan normaal. Maar goed nieuws: we zijn momenteel weer volop aan de slag! Natuurlijk houden we goed rekening met het houden van voldoende afstand en de hygiëne. EN WE HEBBEN JOUW HULP NODIG! We zijn altijd op zoek naar nieuwe locaties om er lekker op uit te gaan, maar kunnen natuurlijk niet heel Nederland in een keer in kaart brengen. Daarvoor hebben we jullie nodig! Ben je weer voorzichtig naar het terras gegaan en kwam je een goed toegankelijke plek tegen? Deel dan jouw ervaringen met een beoordeling in de Ongehinderd app. Zo brengen we samen de toegankelijkheid van zo veel mogelijk locaties in kaart.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer