Bij een schouw tijdens een rondleiding dat ten deel viel aan de BGC bleek het nieuwe zwembad ‘Aquapelle’ aan de Alkenlaan in Capelle nog niet geheel op orde. De parkeerplaatsen voor invaliden zijn nog niet ingericht, de brede trappen zijn slechts voorzien van één enkele trapleuning, er zijn te weinig defibrillators (slechts 1 hartmassage apparaat), de nooduitgang (deur) in het zwembadgedeelte is niet goed aangeduid, de ruimte achter de deur is zelfs zeer onveilig (direct een trapgat rechts achter de deur), glazen dichte wanden zijn niet goed onderscheidend aangebracht waardoor je zomaar tegen zo’n raam kan lopen (rijden), etc. etc. De BGC meent dat het zwembad, ondanks de lange aanlooptijd, toch nog te snel is geopend, nu cruciale zaken op het gebied van veiligheid ontbreken of haperen. En om zomaar naar het zwembad te gaan om een baantje te trekken is ook niet mogelijk: om dat voor elkaar te krijgen moet je eerst lid worden van de zwemvereniging. En anders kan je alleen op zondag tijdens familiezwemmen terecht. Dat lijkt de BGC niet echt publieksvriendelijk en doet afbreuk aan het openstellen van een ieder die gebruik wilt maken van dit openbare zwembad, in beheer bij Sportief Capelle BV, met als enige aandeelhouder de gemeente Capelle aan den IJssel.