Zwembad Aquapelle nog lang niet op orde

door | 13 okt 2020

Bij een schouw tijdens een rondleiding dat ten deel viel aan de BGC bleek het nieuwe zwembad ‘Aquapelle’ aan de Alkenlaan in Capelle nog niet geheel op orde. De parkeerplaatsen voor invaliden zijn nog niet ingericht, de brede trappen zijn slechts voorzien van één enkele trapleuning, er zijn te weinig defibrillators (slechts 1 hartmassage apparaat), de nooduitgang (deur) in het zwembadgedeelte is niet goed aangeduid, de ruimte achter de deur is zelfs zeer onveilig (direct een trapgat rechts achter de deur), glazen dichte wanden zijn niet goed onderscheidend aangebracht waardoor je zomaar tegen zo’n raam kan lopen (rijden), etc. etc. De BGC meent dat het zwembad, ondanks de lange aanlooptijd, toch nog te snel is geopend, nu cruciale zaken op het gebied van veiligheid ontbreken of haperen. En om zomaar naar het zwembad te gaan om een baantje te trekken is ook niet mogelijk: om dat voor elkaar te krijgen moet je eerst lid worden van de zwemvereniging. En anders kan je alleen op zondag tijdens familiezwemmen terecht. Dat lijkt de BGC niet echt publieksvriendelijk en doet afbreuk aan het openstellen van een ieder die gebruik wilt maken van dit openbare zwembad, in beheer bij Sportief Capelle BV, met als enige aandeelhouder de gemeente Capelle aan den IJssel.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer