Opnieuw een succes te melden! Nu in de Torenhof…

door | 6 nov 2020

In 2018 (!) kreeg de BGC een melding over een geschil tussen Woonzorg Nederland BV (verhuurder van woningen o.a. aan de Torenhof in de wijk Middelwatering) en de gemeente Capelle aan den IJssel. In het kort het probleem: de opgang naar een voordeur was te hoog en men kon niet meer naar binnen zonder extra hulp. Een gedeelte van de grond voor de voordeur was van Woonzorg Nederland BV en een gedeelte van de gemeente. De BGC ging ter plaatse en maakte een fotoserie en bracht vervolgens de zaak onder de aandacht. Maar het ging uiteindelijk om de bewoners en de grondeigenaren om tot een overeenkomst te komen en om afdoende (ophoog)maatregelen te nemen. Vandaag (november 2020) kregen we een positief bericht van een bewoonster: de bestrating werd in samenspraak met de grondeigenaren opgehoogd in sommige gevallen zelfs met 25 cm ! Eerlijkheidshalve moet wel vermeld worden dat er vóór die tijd al iemand gevallen was vanwege het hoogteverschil. Conclusie: in voorkomende gevallen de grondeigenaar (in dit geval dus twee) aansprakelijk stellen en doorgeven aan de BGC. Kent u dat gezegde ‘de aanhouder wint’?… Dit bericht mochten wij vermelden onder de noemer: Ter inspiratie voor andere moeilijke gevallen! En daar sluit de BGC zich helemaal aan.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer