Zeven leerlingen van de opleidingen fysiotherapie en ergotherapie aan de Hogeschool Rotterdam doen een minor motorische ontwikkeling van kinderen. Daarvoor doen zij een onderzoek in Capelle aan den IJssel onder het thema ‘return to play’: spelen in de wijk met een chronische ziekte. Buitenspelen is voor kinderen met een chronische aandoening niet vanzelfsprekend. De studenten onderzoeken daarom de speelmogelijkheden en de noodzaak voor het optimaliseren daarvan in Capelle aan den IJssel.

“Kinderen met een chronische ziekte worden vaak belemmerd door verschillende obstakels wanneer een speeltuin niet is aangepast,” vertelt Marjolijn, een van de zeven studenten die meedoet aan het onderzoek tijdens een interview met Radio Capelle. “Bijvoorbeeld wanneer een kind last heeft van een arm door een spierziekte, waardoor het niet kan klimmen en klauteren.” In een normale speeltuin zijn er dan weinig dingen waar zo’n kind wel aan kan deelnemen.

Luister naar het volledig interview >>

Foto: Radio Capelle