We zijn weer online! Met tevens een oproep…

door | 11 jun 2021

Het was even een ‘obstakel’ (o.a. geen internetverbinding), maar sinds kort zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd en ‘zeer tot onze blijdschap’ zijn we weer online! Bestuurlijk is de BGC iets gewijzigd, maar wij, Ingrid en Sjors, zijn er nog steeds en na de nodige vaccinaties binnen het Covid-gebeuren, gaan we vol gas verder.

In dit verband lichten we alvast een tipje van de sluier op: voortaan krijgen we bijzondere bijstand van (de plaatselijk bekende ondernemer) Jan Middelkoop die samen met zijn vrouw Kim toegezegd hebben de BGC te ondersteunen. Hoe en op welke wijze verneemt u later van ons: wij zijn er enorm blij van na alle sores van de afgelopen maand.

Dringende oproep: in de zomermaanden zullen we Nieuwsbrief 3 niet per post versturen maar DIGITAAL: dus vermeld uw e-mailadres aan info@bgcapelle.nl en u krijgt de Nieuwsbrief in uw inbox. Uiteraard blijft deze ook op onze website in te lezen. Alvast een mooie zomer toegewenst, zonder obstakels en met gezonde dagen!

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer