Barbara, ‘Djack’ en de stichting Hulphond!

door | 20 jun 2021

De bekende Capelse Barbara Trimbos meldde ons het volgende: “Omdat ik vrijwilliger ben voor het hond en hokje project van www.Hulphond.nl, heb ik zo hier en daar hondenhokjes uitgezet en ben ik verantwoordelijk voor het legen daarvan en zorgen dat het op de goede plek (het opleiden van hulphonden) terecht komt.

Onlangs belde Isabelle Heemskerk van de De Bloemenplantage B.V. Om te zeggen, dat het hokje bij haar aan de kassa zo vol was, dat er helemaal niks meer bij kon. (..) Wat ben ik trots op de De Bloemenplantage en blij als ik een heel mooi bedrag naar Hulphond Nederland kan overmaken!

We zijn nog niet klaar met tellen, maar zonder de losse munten en het bakje met euro’s zitten we al aan de € 353! En dat gaat dus nog een stuk meer worden!

Binnenkort gaat mijn hulphond ‘Djack’ met welverdiend pensioen en ik heb alle benodigde toestemmingen voor een opvolger al binnen, sterker, waarschijnlijk is deze al in Herpen voor de opleiding.

En trouwens: Er zijn nog veel meer mogelijkheden om te doneren aan Hulphond. https://hulphond.nl/help-mee/

Zou je ook wel hokjes willen beheren of weet je een goede plek voor een hondenhokje ga dan naar: https://hulphond.nl/…/vrijwilliger…/hond-en-hokje-flip/.

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer