Het is altijd code geel…

door | 14 jul 2021

Laat ik positief beginnen: het gaat soms verrassend goed om mensen met een beperking bij te staan. Zowel door de overheid (ja echt waar) maar ook door vele particuliere mantelzorgers. Prima dus.

Maar voor een mens-met-een-beperking is het elke dag code geel: elke minuut opletten. Waarop? Hebbie-effe? Doen de metroliften het? Gaan de voorwieltjes van mijn rolstoel niet tussen metro en het perron? Kan ik bij de boodschappen hoog in de schappen? Kan ik veilig pinnen zonder dat iemand mee kijkt? Word ik niet beroofd vanuit de tas die achter m’n rolstoel hangt? Kan ik elk gebouw in? Kan ik ook terecht in het nieuwe zwembad Aquapelle? Hoe kan ik de geschreven (!) tekst in een brief groter krijgen? (niet). Hoe krjjg ik met een handbeperking die kl… plastic verpakkingen van de vleeswaren open? Waarom struikel ik steeds over die scheef liggende tegels waar ik al maanden over klaag? Waar moet ik naar toe nu mijn woning niet geschikt gemaakt kan worden voor mijn beperking? Hoe krijg ik mijn rolstoelwielen langs de ganzendrollen op het trottoir? Etc.

Kortom, het is altijd code geel. Niet alleen in de Covid-tijd. (Sjors Los)

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer