Toegankelijkheid: BGC adviseerde de gemeente

door | 7 sep 2021

De Lepelaarsingel in Capelle aan den IJssel. Deze straat is gerenoveerd. De Lepelaarsingel is haaks op de Rivierweg en gelegen aan de andere kant van de Lijstersingel (naast het gemeentehuis). Uiteraard adviseerde de BGC vooraf de gemeente. Dat is eigenlijk standaard procedure: wij adviseren de gemeente bij nieuwbouw, herbouw en bij wijkrenovaties (ophogingen etc.). De eisen die wij stellen komen voort uit een landelijk handboek voor toegankelijkheid en worden bijna in elke gemeente toegepast. De gemeente Capelle doet haar best om dit zo goed mogelijk uit te voeren, hoewel het moeilijk blijft omdat straten, trottoirs, wegen, verzakken door het inklinken van de bodem (laag gelegen gebied van Nederland). Op de is goed te zien dat de toegankelijkheid naar en bij het bruggetje naar de parkeerplaats (achterzijde gemeentehuis) verbeterd is. Een pluim voor de uitvoerders! (Foto’s Sjors Los)

Ander nieuws

Openbaar toilet weer beschikbaar op Amnestyplein

Naar aanleiding van een eerdere e-mail (op 6 mei), die de gemeente stuurde naar de BGC, willen wij mededelen dat er vanaf 21 september 2021 weer gebruik gemaakt kan worden van het openbaar toilet. Door de verbouwing van het Stadsplein en RET Metrostation Capelle –...

Lees meer

Week tegen de eenzaamheid (vanaf 30 september)

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte band met anderen. Of je hebt minder contacten met andere mensen dan je wenst. Dat kan komen doordat sociale contacten wegvallen door veranderingen in je leven of omgeving. Of doordat je onzeker bent of te...

Lees meer

Het AD wordt zeer slecht bezorgd. En nu?

Volgens een bericht van het Algemeen Dagblad (AD) wordt met name in de Capelse wijk Schollevaar de krant slecht, te laat of helemaal niet bezorgd. (mededeling Carmen Vriesema, manager klantenservice: reden tijdelijk tekort aan bezorgers). Dit betekent voor een ieder...

Lees meer

QR-codes? Weet wat u scant !

De ‘snelle antwoorden’ vindt u via de QR-codes. QR staat voor ‘Quick Response’ oftewel: u wordt direct (door)verbonden met een website of naar een toepassing (een app) die zo’n QR-code heeft. De streepjes en de blokjes in zo’n code zijn voor een leek niet te lezen,...

Lees meer

Lift bibliotheek Stadsplein veiliger

De interne lift van de bibliotheek aan het Stadsplein werd in 2017-2018 door een schouw van de BGC als zeer onveilig beoordeeld. Gesprekken met het bestuur van de bieb en latere meldingen naar de gemeente leverde een behoorlijke vertraging op in de verbetering van...

Lees meer

Nieuwe invalidenparkeerplaatsen bij het gemeentehuis

Nieuwe parkeerplaatsen invaliden algemeen bij het gemeentehuis. Nu de Rivierweg (en het Centrumgebied) weer meer en meer toegankelijk worden, is duidelijk zichtbaar dat er ook gedacht is aan het parkeren voor invaliden: er zijn mooie en brede parkeerplaatsen...

Lees meer

Hulpmiddelen: het welzijnswarenhuis

Hulpmiddelen: Het Welzijns warenhuis Bij dit warenhuis kunt u grote en kleine hulpmiddelen aanschaffen, maar deze ook huren. Soms biedt een vergoeding vanuit de eigen zorgverzekering financiële soelaas. Het warenhuis is te vinden aan de andere kant van de Hoofdweg,...

Lees meer