Opbrekingen rond IJsdans (Schollevaar) zorgen voor ernstige hinder

door | 22 sep 2021

(Schollevaar, project Dansenbuurt noord fase 4. IJsdans e.o.) Situatie 27 september 2021:De situatie is nu als volgt: Het terrein is nu anders ingedeeld en met hoge hekken afgesloten zodat er geen vreemden meer op het werkterrein kunnen komen. Op het werkterrein is een nieuwe (grotere) stortplaats gerealiseerd voor de opslag van de vervuilde grond. De vervuilde grond welke al op het terrein lag is verplaatst naar de nieuwe opslagplaats.Er is begonnen met het verder afgraven van de vervuilde grond. Ook deze vervuilde grond is gestort op de nieuwe stortplaats. Op het ogenblik zijn de werkzaamheden voor vandaag beëindigd. De vervuilde grond is afgedekt met folie. Aan het vlak leggen van de loop-platen is nog niets gedaan. Voorgeschiedenis: Bij het IJsdans liggen rijplaten schots en scheef voor voetgangers om er over heen te lopen. De riolering onder de rijweg is vernieuwd, maar nu nog de nabij gelegen stadsverwarmingsbuizen die ook vernieuwd moeten worden. Echter, door vervuilde grond, afgedekt met een stuk zeil, ligt dat werk compleet stil. Met het risico dat dit erg lang gaat duren, want wanneer het stookseizoen (vanaf 1 oktober a.s.) gaat beginnen, dan zal Eneco geen werkzaamheden meer uitvoeren. Dus mogelijk nog maanden lang ellende voor de bewoners, met name die slecht ter been zijn. Het zou de instanties sieren om de bewoners in het kort mededeling te doen wat er nu gaat gebeuren. Voorlopig zijn er geen werklui te zien, maar wel scheve en onveilige rijplaten.

De gemeente en Eneco zijn nu actief ermee bezig. De BGC was initiatiefnemer in deze kwestie. 

 

Ander nieuws

Onderzoek jongeren met beperking

Kinderombudsman Stans Goudsmit begint een onderzoek naar hoe kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanlopen in het dagelijks leven. Zij roept kinderen en jongeren op in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel mee te...

Lees meer

De BGC sprak in bij de gemeenteraadsvergadering

Met 31 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de Stadsvisie uiteindelijk aangenomen. De BGC hoopt dat onze inhoudelijke tekst (zie hierna) leidt tot bewustwording van zaken betreffende gehandicapten in Capelle aan den IJssel. Op maandag 27 september 2021 sprak de BGC in...

Lees meer

De Slimste Gemeente: Wat weet ú van…?

Capelle aan den IJssel: met zeven wijken en daarin weer afzonderlijke specifieke buurten is het voor politici moeilijk een eenduidige beleidslijn te trekken voor mensen met een beperking. De ene beperking is de andere niet. Toch verwacht de BGC dat zaken zoals de...

Lees meer

Hobbel en bobbel in het IJsdans (artikel AD)

Op donderdag 30 september 2021 verscheen in het AD, regio Oost, een artikel over de voetgangersproblemen in Capelle-Schollevaar, met name in het IJsdans. Ook de Lokale Omroep Capelle (FM 105.3) zal er zaterdagmorgen (2 oktober) aandacht aan besteden. Al met al een...

Lees meer

Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle

De BGC bezocht de inloop van het Ontmoetingsplein in de Roo van Capelle (bij de Baronie 326, inrit bij De Linie, wijk Oostgaarde). Dit nieuwe plein wordt verzorgd door Aafje (zorgverlener) in samenwerking met jongeren van de stichting BONT (verstandelijke beperking). ...

Lees meer

Een bedrijf starten met een arbeidsbeperking

Mensen die ondanks hun lichamelijke beperking graag een eigen onderneming opzetten, kunnen hier (klik op onderstaande link of kopieer deze) een overzicht vinden van financiële tegemoetkomingen, hoe deze worden aangevraagd en de voorwaarden hiervan....

Lees meer

Aha, AH in de fout

De voorzitter van de BGC, Sjors Los constateerde dat een op-/afrit (en geparkeerd op het trottoir), deze geblokkeerd werd door een bestel/bezorgdienst van AH. De BGC heeft dit bericht inclusief een foto 'bezorgd' bij AH. Een reactie bleef vooralsnog uit.

Lees meer

Openbaar toilet weer beschikbaar op Amnestyplein

Naar aanleiding van een eerdere e-mail (op 6 mei), die de gemeente stuurde naar de BGC, willen wij mededelen dat er vanaf 21 september 2021 weer gebruik gemaakt kan worden van het openbaar toilet. Door de verbouwing van het Stadsplein en RET Metrostation Capelle –...

Lees meer