Kantoor BGC vanaf 18 december 2021 gesloten tot 3 januari 2022!

door | 13 dec 2021

HET KANTOOR VAN DE BGC IS GESLOTEN (vanaf 18 december 2021 tot maandag 3 januari 2022) IN VERBAND MET DE KOMENDE PERIODE VAN FEESTDAGEN EN BEZINNING. DE BGC WENST U EN DE UWEN GEZONDE DAGEN EN WEKEN EN DENK OOK AAN ANDEREN INCLUSIEF DE DIEREN WANNEER U VAN PLAN BENT (VUURWERK)HERRIE TE MAKEN!

Ps. U kunt in de gesloten kantoorperiode uw e-mails gewoon sturen naar info@bgcapelle.nl maar de beantwoording kan langer duren dan u van ons gewend bent. Excuses hiervoor, we hopen op uw begrip.

Ander nieuws

Schouw ‘Sportcomplex Aquapelle’, eindbeoordeling

De BGC schouwde medio mei 2022 voor een tweede keer het 'Sportcomplex AQUAPELLE' aan de Alkenlaan in Capelle aan den IJssel. Nadat wij in 2020 een aantal verbeteringen via een impressieverslag hadden voorgesteld, konden wij nu vaststellen dat een ITs-keuring heeft...

Lees meer

Rolstoelers op een festival?

Steeds meer festivals in Nederland doen aanpassingen zodat mensen met een beperking makkelijker naar het festival kunnen gaan. Zo heeft stichting HandicapNL onlangs afspraken gemaakt met o.a. het festival Concert at Sea op de Brouwersdam (Zeeland). HandicapNL begon in...

Lees meer

Gevaarlijke vrije ruimte op metroperrons/metro’s.

Al zo vaak heeft de BGC in het verleden het Openbaar Vervoer gewezen op de gevaarlijke open ruimten tussen een metroperron en een metro(treinstel). Vorig jaar kon door ingrijpen van passagiers een man in een scootmobiel, die met zijn voorwielen bleef haken in deze...

Lees meer

Stoepje op, stoepje af…

Een willekeurig voorbeeld van nieuwbouw: een woningentree met een afstapje. Hoe makkelijk was het geweest om het trottoir zodanig gelijkvloers aan te sluiten op de opgang naar de voordeur? En dan dat stuk beton als hoekig uitsteeksel. Wachten totdat we (of een kind)...

Lees meer

Toekomstige parkeerboxen scootmobiels Aquapelle

De BGC werd maandag 25 april 2022 uitgenodigd om mede te beoordelen naar parkeerplaatsen (in de vorm van bewaarboxen) bij het sportcomplex Aquapelle. De toekomst zal moeten uitwijzen hoe het e.e.a. gerealiseerd wordt en wanneer, maar voorlopig denkt 'men'...

Lees meer

En dit zijn de gekozenen…

Bijgaand de gekozen mensen voor de gemeenteraad in Capelle aan den IJssel. Er is nog geen rekening gehouden met personen die vanuit de raad benoemd worden om verder als wethouder in het College van B&W te functioneren. Houd dus de gemeentelijke pagina van de...

Lees meer

De BGC hoopt op…

…dat gekozen mensen in de gemeenteraad en in het College van Capelle aan den IJssel de nodige zorg en aandacht besteden aan de belangen van mensen-met-een-beperking. Het is soms inlezen, maar altijd gaat het om in-leven. Met name voor situaties die er nog niet zijn,...

Lees meer

Wat is het stil, zo ná de verkiezingen…

Stilte ná de storm. Zo zou je het kunnen noemen na de verkiezingen van de gemeenteraad. De formateur is nu aan zet, terwijl we met z'n allen kunnen rekenen met welke politieke partijen je een meerderheid vormt. Natuurlijk een 'breed gedragen' college is praktisch...

Lees meer