Een goed einde 2021, maar in 2022 is de toekomst van de BGC onzeker

door | 25 dec 2021

Na driekwart jaar samen met Ingrid (Bouman) de BGC in 2021 in stand gehouden te hebben, is terugkijken van dit jaar 2021 nodig. De digitale en technische ondersteuning kwam van Kim en Jan Middelkoop. Maar wat heeft de BGC in 2021  bereikt? Wat was goed en wat was te weinig? De reflectie pakt niet goed uit: in het algemeen heeft de BGC geen vrijwilligers meer, is onze krant (BGC-Nieuws) niet meer een gedrukt exemplaar, heeft de plaatselijke politiek in Capelle aan den IJssel meer oog voor gezonde mensen en ben ik, als enige bestuurslid en tevens verantwoordelijke, niet meer woonachtig in dit dorp-aan-de-rivier. Wat nu?

Zoals het nu voorstaat zal de BGC als stichting medio 2022 stoppen: de huur van ons kantoorpand is opgezegd en er wordt overleg gevoerd over de werkzame toekomst van Ingrid, die ruim 30 jaar (!) ingeleend werd van Promen (sociale werkvoorziening). Namens de BGC heb ik de gemeente reeds op de hoogte gesteld van onze onzekere toekomst. Want is er nog behoefte aan een, zoals ooit een Capelse burgemeester (Frank Koen) zei: club voor gehandicapten? Ik denk dat de BGC aan haar laatste maanden van het bestaan begint in 2022. Tenzij, tenzij er mensen zijn die gemotiveerd, deskundig en woonachtig in Capelle aan den IJssel de handschoen willen oppakken. Inmiddels is een aantal mensen bereid gevonden om hierover na te denken om hun inzet te plegen. Een beetje hoop nog voor de toekomst. Ik houd u op de hoogte en ik wens u, mede namens Ingrid een goed en gezond 2022.

Ander nieuws

Schouw ‘Sportcomplex Aquapelle’, eindbeoordeling

De BGC schouwde medio mei 2022 voor een tweede keer het 'Sportcomplex AQUAPELLE' aan de Alkenlaan in Capelle aan den IJssel. Nadat wij in 2020 een aantal verbeteringen via een impressieverslag hadden voorgesteld, konden wij nu vaststellen dat een ITs-keuring heeft...

Lees meer

Rolstoelers op een festival?

Steeds meer festivals in Nederland doen aanpassingen zodat mensen met een beperking makkelijker naar het festival kunnen gaan. Zo heeft stichting HandicapNL onlangs afspraken gemaakt met o.a. het festival Concert at Sea op de Brouwersdam (Zeeland). HandicapNL begon in...

Lees meer

Gevaarlijke vrije ruimte op metroperrons/metro’s.

Al zo vaak heeft de BGC in het verleden het Openbaar Vervoer gewezen op de gevaarlijke open ruimten tussen een metroperron en een metro(treinstel). Vorig jaar kon door ingrijpen van passagiers een man in een scootmobiel, die met zijn voorwielen bleef haken in deze...

Lees meer

Stoepje op, stoepje af…

Een willekeurig voorbeeld van nieuwbouw: een woningentree met een afstapje. Hoe makkelijk was het geweest om het trottoir zodanig gelijkvloers aan te sluiten op de opgang naar de voordeur? En dan dat stuk beton als hoekig uitsteeksel. Wachten totdat we (of een kind)...

Lees meer

Toekomstige parkeerboxen scootmobiels Aquapelle

De BGC werd maandag 25 april 2022 uitgenodigd om mede te beoordelen naar parkeerplaatsen (in de vorm van bewaarboxen) bij het sportcomplex Aquapelle. De toekomst zal moeten uitwijzen hoe het e.e.a. gerealiseerd wordt en wanneer, maar voorlopig denkt 'men'...

Lees meer

En dit zijn de gekozenen…

Bijgaand de gekozen mensen voor de gemeenteraad in Capelle aan den IJssel. Er is nog geen rekening gehouden met personen die vanuit de raad benoemd worden om verder als wethouder in het College van B&W te functioneren. Houd dus de gemeentelijke pagina van de...

Lees meer

De BGC hoopt op…

…dat gekozen mensen in de gemeenteraad en in het College van Capelle aan den IJssel de nodige zorg en aandacht besteden aan de belangen van mensen-met-een-beperking. Het is soms inlezen, maar altijd gaat het om in-leven. Met name voor situaties die er nog niet zijn,...

Lees meer

Wat is het stil, zo ná de verkiezingen…

Stilte ná de storm. Zo zou je het kunnen noemen na de verkiezingen van de gemeenteraad. De formateur is nu aan zet, terwijl we met z'n allen kunnen rekenen met welke politieke partijen je een meerderheid vormt. Natuurlijk een 'breed gedragen' college is praktisch...

Lees meer