Een nieuw jaar! Maar hoe ziet de toekomst voor de BGC er uit?…

door | 3 jan 2022

Wij, Ingrid en ik (Sjors), wensen een ieder een goed en gezond 2022. Natuurlijk zijn er mensen op de achtergrond die de BGC helpen en een warm hart hebben voor onze stichting. Maar de mensen voor wie we in de bres springen kunnen vermoedelijk zelf hun boontjes doppen. Met andere woorden we kregen geen respons in 2021 uit deze groep van Capelse bewoners met een lichamelijke beperking, op een enkele uitzondering na. Als enig bestuurslid nog over, zijn de komende maanden essentieel: erop of eronder voor de BGC. Zeker in deze Coronatijd is er weinig tot geen fysiek contact met instanties of met andere wijkbewoners. Jammer maar waar. We zetten de ’tering naar de nering’: is de BGC nog van belang in deze tijd van digitaal opzoeken en communiceren? Valt er nog ‘winst’ te behalen voor onze Capelse stichting? Vragen te over, antwoorden te weinig. Toch wensen Ingrid en ik u allen, zoals al gemeld, een gezond 2022. Want dat blijft het belangrijkste!

Ander nieuws

Schouw ‘Sportcomplex Aquapelle’, eindbeoordeling

De BGC schouwde medio mei 2022 voor een tweede keer het 'Sportcomplex AQUAPELLE' aan de Alkenlaan in Capelle aan den IJssel. Nadat wij in 2020 een aantal verbeteringen via een impressieverslag hadden voorgesteld, konden wij nu vaststellen dat een ITs-keuring heeft...

Lees meer

Rolstoelers op een festival?

Steeds meer festivals in Nederland doen aanpassingen zodat mensen met een beperking makkelijker naar het festival kunnen gaan. Zo heeft stichting HandicapNL onlangs afspraken gemaakt met o.a. het festival Concert at Sea op de Brouwersdam (Zeeland). HandicapNL begon in...

Lees meer

Gevaarlijke vrije ruimte op metroperrons/metro’s.

Al zo vaak heeft de BGC in het verleden het Openbaar Vervoer gewezen op de gevaarlijke open ruimten tussen een metroperron en een metro(treinstel). Vorig jaar kon door ingrijpen van passagiers een man in een scootmobiel, die met zijn voorwielen bleef haken in deze...

Lees meer

Stoepje op, stoepje af…

Een willekeurig voorbeeld van nieuwbouw: een woningentree met een afstapje. Hoe makkelijk was het geweest om het trottoir zodanig gelijkvloers aan te sluiten op de opgang naar de voordeur? En dan dat stuk beton als hoekig uitsteeksel. Wachten totdat we (of een kind)...

Lees meer

Toekomstige parkeerboxen scootmobiels Aquapelle

De BGC werd maandag 25 april 2022 uitgenodigd om mede te beoordelen naar parkeerplaatsen (in de vorm van bewaarboxen) bij het sportcomplex Aquapelle. De toekomst zal moeten uitwijzen hoe het e.e.a. gerealiseerd wordt en wanneer, maar voorlopig denkt 'men'...

Lees meer

En dit zijn de gekozenen…

Bijgaand de gekozen mensen voor de gemeenteraad in Capelle aan den IJssel. Er is nog geen rekening gehouden met personen die vanuit de raad benoemd worden om verder als wethouder in het College van B&W te functioneren. Houd dus de gemeentelijke pagina van de...

Lees meer

De BGC hoopt op…

…dat gekozen mensen in de gemeenteraad en in het College van Capelle aan den IJssel de nodige zorg en aandacht besteden aan de belangen van mensen-met-een-beperking. Het is soms inlezen, maar altijd gaat het om in-leven. Met name voor situaties die er nog niet zijn,...

Lees meer

Wat is het stil, zo ná de verkiezingen…

Stilte ná de storm. Zo zou je het kunnen noemen na de verkiezingen van de gemeenteraad. De formateur is nu aan zet, terwijl we met z'n allen kunnen rekenen met welke politieke partijen je een meerderheid vormt. Natuurlijk een 'breed gedragen' college is praktisch...

Lees meer