De BGC is gestopt per 1 juli 2022! Geen activiteiten meer.

door | 4 jul 2022

De Belangengroep Gehandicapten Capelle aan den IJssel (BGC) is per 1 juli 2022 gestopt. Het kantoor is ontruimd, alle zaken zijn afgewikkeld, de e-mails zijn beantwoord en de diverse publicaties in kranten en in de media maakten (opnieuw) duidelijk dat er geen belangstelling is om op te komen voor de belangen van mensen-met-een-beperking binnen Capelle aan den IJssel. De gemeente zal zich nu verder moeten richten op de gevolgen van het VN-verdrag voor de rechten van gehandicapten. En dat geldt ook voor de Capelse mensen met een beperking zelf. Zij zullen individueel de weg moeten vinden in de wirwar van regels voor hun doelgroep. Ook de gemeente zal voortaan bouwadviezen moeten inschatten wat zij kunnen eisen van architecten en bouwondernemers, om te voorkomen dat bouwaanpassingen later altijd zal leiden tot meer kosten. Hopelijk zal de Nota voor aanpasbaar bouwen daarbij mede een leidraad zijn. Dank voor de steun die wij soms kregen en dank naar de vrijwilligers die ons bijgestaan hebben in de afgelopen 40 jaar: zonder hen was de BGC al eerder gestopt. Het gaat u allen goed (afz. Sjors en Ingrid).

Ander nieuws

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.