Wat wij doen

De Belangengroep Gehandicapten Capelle komt al sinds 1982 op voor de belangen van gehandicapten en chronisch zieken in Capelle aan den IJssel.

Mensen met een handicap of chronische aandoening komen in het dagelijks leven obstakels en knelpunten tegen die het zelfstandig functioneren belemmeren. De BGC zet zich in om deze belemmeringen te verminderen. Daarnaast wijzen wij mensen met een handicap de weg in de soms wirwar van regels en regelingen.

De BGC spant zich in om een situatie te bereiken waarin mensen met een handicap zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Maar we kunnen het niet alleen! Jouw mening en ervaring zijn voor ons belangrijk ter ondersteuning voor onze belangenbehartiging. Doe je mee?

Toegankelijkheid

Mensen met een handicap moeten net als iedereen gebruik kunnen maken van openbare gebouwen, de openbare weg, woningen, vervoer en van het internet.

Wonen

Mensen met een handicap of chronische ziekte moeten goed kunnen wonen, zoals iedereen.

Geldzaken

Financiƫle zelfstandigheid is een belangrijke voorwaarde voor een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen.

Vervoer

Met een Europese gehandicapten-parkeerkaart kunt u op algemene gehandicapten-parkeerplaatsen parkeren.

Onderwijs

Een van de doelstellingen van de BGC is om de Capelse samenleving bewust te maken van de (on)mogelijkheden van mensen met een handicap of chronische ziekte op in het onderwijs.