De Belangengroep Gehandicapten Capelle (BGC) komt al sinds 1982 op voor de belangen van gehandicapten en chronisch zieken in de gemeente Capelle aan den IJssel.

Mensen met een handicap of chronische aandoening komen in het dagelijks leven obstakels en knelpunten tegen die het zelfstandig functioneren belemmeren. De BGC zet zich in om deze belemmeringen te verminderen. Daarnaast wijzen wij mensen met een handicap de weg in de soms wirwar van regels en regelingen.

Ons doel is om een situatie te bereiken waarin mensen met een (on)zichtbare een handicap of beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en integreren in de Capelse samenleving.

De BGC is lid van:

 

Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Tweehonderddertig organisaties zijn aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking. Ze behartigen de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Ieder(in) maakt zich sterk voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en niemand wordt uitgesloten.

Bestuur

 

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Voorzitter Sjors Los
Secretaris Vacant
Penningmeester Ron Bertsch

Het bestuur wordt ondersteund door Ingrid Bouman, administratieve kracht. Zij werkt op inleenbasis vanaf Promen (Sociale Werkvoorziening) en is jaren geleden bij de BGC gekomen via bemiddeling van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van externe technische- en marketingondersteuning.